Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 20, 2018

Δουλειές Με… Φούντες Για Τους Νέους Του ΣΥΡΙΖΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Στην επόµενη φάση, δηλαδή της πλήρους απελευθέρωσης της χρήσης κάνναβης, όπερ σηµαίνει και για ψυχαγωγικούς λόγους, οδηγεί τη δηµόσια ατζέντα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, πραγµατοποιώντας στο τέλος του µήνα σχετική εκδήλωση υπό τον ευρηµατικό τίτλο «YES WE CAN-NABIS» και µε βασικό χορηγό επικοινωνίας τη νεοσύστατη ειδησεογραφική ιστοσελίδα «cannabis news», συµφερόντων του ευρωβουλευτή του κόµµατος Στέλιου Κούλογλου.

Το περιεχόµενο της σχετικής πρόσκλησης της Νεολαίας της αριστεράς µοιάζει να είναι βγαλµένο από ένα άσµα της τραγουδίστριας της ελληνικής ποπ Άννας Βίσση µε τίτλο «Λατρεµένο το απαγορευµένο», αφού εισαγωγικά µάς ενηµερώνει: «Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ιεραρχεί πολύ ψηλά στην ατζέντα της τα ζητήµατα της απαγόρευσης, καθώς και των πολλαπλών χρήσεων της κάνναβης, επιδιώκοντας πάντοτε να τροφοδοτεί τον δηµόσιο διάλογο και να συµβάλλει στην ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώµης».

Ασφαλώς όσοι παρακολουθούν τις δράσεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπλήσσονται από τη ριζοσπαστική έως περιθωριακή, κατά πολλούς, ατζέντα, που επιδιώκει να επιβάλει στον δηµόσιο διάλογο, όταν για άλλα ζητήµατα κοινωνικού ή εθνικού ενδιαφέροντος επιδεικνύει αδιαφορία έως περιφρόνηση για να µην ανοίξει µέτωπα µε την κυβέρνηση.

Η σχετική διηµερίδα που θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Σπούτνικ (Κεραµεικού 46 & Μυλλέρου Μεταξουργείο) το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου, θα περιλαµβάνει συζητήσεις για τη βιοµηχανική, τη φαρµακευτική και την ευφορική κάνναβη, έκθεση προϊόντων βιοµηχανικής κάνναβης, προβολές και άλλες ενηµερωτικές δράσεις. Στις επιµέρους συζητήσεις θα συµµετάσχουν εκπρόσωποι από τα αρµόδια υπουργεία, φορείς θεραπείας και απεξάρτησης, συλλογικότητες που ασχολούνται µε τα αντίστοιχα πεδία, καθώς και εκπρόσωποι ποικίλων επιστηµονικών κλάδων. Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόµενους φορείς να παρακολουθήσουν τη διηµερίδα και να καταθέσουν τις θέσεις και προτάσεις τους για την ακολουθούµενη πολιτική στα ζητήµατα της κάνναβης.

«Καλούµε τους νέους και τις νέες να δώσουν το "παρών", ώστε όλοι/ες µαζί να ενηµερωθούµε, να συζητήσουµε και να προβληµατιστούµε αφενός για τις δυνατότητες αξιοποίησης των προϊόντων κάνναβης σε βιοµηχανικό και φαρµακευτικό επίπεδο, αφετέρου για την ψυχαγωγική της διάσταση», επισηµαίνεται χαρακτηριστικά στο προσκλητήριό της.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Η εισαγωγή στον δηµόσιο διάλογο της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τελικά δεν ήταν εκτός πραγµατικότητας οι ανησυχίες που είχαν εκδηλωθεί, κυρίως από τη Νέα ∆ηµοκρατία, ότι µε την ψήφιση του πρόσφατου νοµοσχεδίου µε πρόσχηµα τους ιατρικούς σκοπούς επιδιώκεται να «ανοίξουν δουλειές µε φούντες» µέσα από την πλήρη απελευθέρωση της συγκεκριµένης εξαρτησιογόνου ουσίας. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι χορηγός επικοινωνίας της συγκεκριµένης εκδήλωσης είναι ένα θεµατικό site, το οποίο έστησε πρόσφατα (για την ακρίβεια, 5 Απριλίου) το επιτελείο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου και μάλιστα ως υπεύθυνοι για την «ειδησεογραφική» του ενημέρωση εμφανίζονται στενοί του συνεργάτες, που πληρώνονται ταυτόχρονα ως υπάλληλοί του από την ιδιότητά του ως εκλεγμένου μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για λογαριασμό της Ελλάδας.

Αυτό κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό σηκώνει κουβέντα, διότι στο συγκεκριμένο site με τίτλο «cannabis news» σύμβουλος έκδοσης είναι ο κ. Απόστολος Καπαρουδάκης, που ταυτοχρόνως είναι και «δηλωμένος» τοπικός σύμβουλος του κ. Κούλογλου στην Ευρωβουλή. Επίσης, εκείνο που διαπιστώνει κανείς, συνδυάζοντας τη χρονική έναρξη λειτουργίας του επίμαχου ειδησεογραφικού site με την ψήφιση, είναι πως αυτό συνέβη μερικές ημέρες αργότερα από την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου από τη Βουλή για την «παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης».

Με βάση τα παραπάνω, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα με ηθική διάσταση. Όσο και εάν το επιτελείο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «επικοινωνήσει» με ιδεολογικούς όρους το καλοπροαίρετο ενδιαφέρον του για την «αποποινικοποίηση» της χρήσης κάνναβης, ο συγκεκριμένος τομέας εμπεριέχει και στοιχεία οικονομικών ωφελημάτων, καθώς όσοι γνωρίζουν καλά τις κυοφορούμενες εξελίξεις επισημαίνουν ότι ανοίγονται σημαντικοί ορίζοντες για «δουλειές με φούντες» το επόμενο διάστημα, που μπορεί να αποφέρουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ για όσους εμπλακούν εγκαίρως και ενεργά στο «κόλπο» των επίμαχων επενδύσεων, έχοντας ως προνομιακό πεδίο τις «εμπιστευτικές εγγυήσεις» επί των αλλαγών του νομοθετικού πλαισίου.

Eρωτήματα

Ανάμεσα στα ερωτήματα που προκύπτουν και χρήζουν απαντήσεων είναι εάν το επίμαχο site που «καθοδηγείται» από επιστημονικούς συνεργάτες του κ. Κούλογλου έχει καθαρά τον χαρακτήρα μιας «άδολης προπαγάνδας» υπέρ της ψυχαγωγικής χρήσης της κάνναβης, φιλοξενώντας αφιλοκερδώς επιστημονικές απόψεις προς αυτή την κατεύθυνση, ή εάν τελικά στήθηκε για οικονομικούς σκοπούς, ώστε η λειτουργία του να «πληρώνεται» από κρατικούς ή ιδιωτικούς παράγοντες, που έχουν ήδη αρχίσει να διαφημίζονται στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Αίσθηση δε προκαλεί το γεγονός ότι στην επίμαχη ιστοσελίδα διαφημίζονται εταιρείες που ιδρύθηκαν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της κάνναβης, οι οποίες προσφέρουν πάσης φύσεως σπόρους της συγκεκριμένης παραγωγής, με την επισήμανση της αγοράς για συλλεκτικούς σκοπούς.

Μια εξ αυτών που «διαφημίζεται» στο site, συμφερόντων του κ. Κούλογλου, ενώ πουλά σπόρους πολλαπλής χρήσεως για «συλλέκτες», όπως αναφέρει, για να μη βρεθεί αντιμέτωπη ενώπιον ποινικών ευθυνών, στη σελίδα της επισημαίνει ότι «αν καταλάβουμε πως κάποιος αγοράζει σπόρια με σκοπό να τα καλλιεργήσει ή έχει στο παρελθόν καλλιεργήσει δικούς μας σπόρους διατηρούμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την πώληση».

Αν μη τι άλλο, αυτή η «επισήμανση» είναι εξόχως κωμική, διότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ως «διαφημιστικό» βήμα το site ενός ευρωβουλευτή για να πουλάς «απαγορευμένους» σπόρους με πρόσχημα τη «συλλεκτική» ενασχόληση κάποιου με το σπορ του «μπάφου», προειδοποιώντας αφελώς και για λόγους νομικής θωράκισης ότι «θα του απαγορεύσεις την επόμενη φορά» την παραγωγή και χρήση εάν αντιληφθείς κάτι τέτοιο!
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου