Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 16, 2017

Αποκάλυψη Σοκ: Επαναφορά Όπλον Καμικάζι Άλλης Εποχής Απο Τον Βορειοκορεάτικο Στρατό Του Κιμ Γιονγκ Ουν!



Η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου, με την αντιπαράθεση να βρίσκεται στα ακρα ανάμεσα στη Βόρειο Κορέα και τις ΗΠΑ!





Αποκαλύπτοντας πως θα χτυπήσει Β.Κορέα και ΗΠΑ, ο ένας τον άλλον!


1)Έτσι θα χτυπήσει τη Βόρεια Κορέα ο Ντόναλντ Τραμπ?


Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει την επιλογή να προχωρήσει στο σχεδιασμό πυραυλικών επιθέσεων ακριβείας κατά των πεδίων εκτοξεύσεων που χρησιμοποιεί η Βόρεια Κορέα, με πυραυλους Cruise-Tomahawk που είναι όπλα παντός καιρού, και χρησιμοποιούνται εναντίον στόχων ξηράς και βάλλεται από υποβρύχια και πλοία, καθώς επίσης εξετάζεται ένα εναέριο Σοκ για την Β.Κορέα, προσβολή Στόχων κοινός Βομβαρδισμός απο αεροσκάφη τεχνολογίας στελθ! Η επιλογή αυτή είχε επίσης εξεταστεί από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται η υλοποίηση καταστροφικού πλήγματος έναντι κάθε στόχου.



2) Επαναφορά όπλον άλλης εποχής απο τον Κιμ Γιονγκ Ουν?


Σε μπλόφα εξελίσσεται οτι η Πιονγκγιάνγκ σχεδιάζει να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους ( μιας και ποτέ δεν προειδοποιείς-αποκαλύπτεις στον αντίπαλο για που θα χτυπήσεις) όπου θα χρειαστούν 17 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα για να διανύσουν 2.086 μίλια, προτού πέσουν 24 μίλια από το Γκουάμ, ακριβώς έξω από τα ύδατα της αμερικανικής επικράτειας.



Το πιο επικρατέστερο σενάριο μιας επίθεση με πυρηνικά η μη (απλος μια επίθεση με συμβατικούς πυραύλους) ειναι ένας απόλυτος αιφνιδιασμός από τη Βόρεια Κορέα που θα τον πετύχει εξαπολύοντας επίθεση απο υποβρύχιο!



Σύμφωνα με διάφορα σενάρια, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή στους Στρατηγούς του για ανάπτυξη- απόκτησει απο τον Στρατο της Β.Κορέας οπλον Καμικάζι όπως είναι Επανδρωμένες τορπίλες. Κατασκευάστηκαν από το ιαπωνικό ναυτικό μεταξύ 1944 και 1945. Ηταν επανδρωμένες και αποτελούσαν μια παραλλαγή των όπλων αυτοκτονίας που χρησιμοποίησε η Ιαπωνία προς το τέλος του πολέμου. Υποτίθεται ότι θα ξεκινούσαν από υποβρύχια και οι πιλότοι τους θα μπορούσαν να τις κατευθύνουν στο στόχο που επιθυμούσαν.



Αλλο ενα σχέδιο βγαλμένο απο τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο του Κιμ Γιονγκ Ουν ειναι η επαναφορά-σχεδίασης των Ohka (Το 1944 ένας ιάπωνας πιλότος πρότεινε την ιδέα ενός αεροσκάφους Καμικάζι με turbojet κινητήρα, ρουκέτα για αποστολές αυτοκτονίας κατά των ναυτικών δυνάμεων των συμμάχων).Σύμφωνα με πηγες απο τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ν. Κορέας, η Πιόνγκγιάνγκ έχει στο οπλοστάσιό της 300 drones ικανά να φέρουν βιοχημικά όπλα, και υποστηρίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε “αποστολές αυτοκτονίας” εναντίον στόχων υψηλής στρατιωτικής αξίας.



Η Βόρεια Κορέα απέκτησε τα πρώτα της μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) από την Κίνα κατά την περίοδο 1988-1990,στα τέλη του 1993 πιστεύετο ότι ο Β.Κορέα είχε ξεκινήσει την παραγωγή του “Panghyon”, ενός εγχώριου UAV αντίστοιχου του κινεζικού Xian ASN-104, ενώ το ακόλουθο Pangyon-2 εκτιμάται ότι ήταν βασισμένο στο πιο προηγμένο ASN-105.


To 1994 η Β. Κορέα απέκτησε πρόσβαση στα αναγνωριστικά UAV τύπου Tu-143 Reys του συριακού Στρατού, εφοδιασμένων με κινητήρα turbojet. Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Βορειοκορεάτες είχαν εξοπλίσει τον συγκεκριμένο τύπου UAV, καθιστώντας τον ικανό για την μεταφορά “πυρηνικών ή βιολογικών όπλων”. Το ίδιο έτος η Πιόνγκγιάνγκ αγόρασε από την Ρωσία δέκα drones της εξαγωγικής έκδοσης Pchela-1.


Τον Φεβρουάριο του 2012 η πληροφορία ότι η Πιόνγκγιάνγκ αναπτύσσει ένα drone κρούσης βασισμένο στο αμερικανικό MQM-107D Streaker προκάλεσε αίσθηση. Η επιβεβαίωση ήλθε τον Απρίλιο, όταν στην ετήσια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση το drone εθεάθη επί φορτηγού οχήματος ZiL-130 και οπτικό υλικό από την κρατική τηλεόραση τις Β.Κορέας έδειχνε drones να χρησιμοποιούνται σε ασκήσεις.


Η Σεούλ και ΗΠΑ ανησύχησαν ακόμη περισσότερο όταν τον Απρίλιο του 2014 ανακαλύφθηκαν τρία μινι-UAV προγραμματισμένα μέσω GPS για την εκτέλεση φωτοαναγνωριστικών αποστολών πάνω από στρατηγικές εγκαταστάσεις, τα οποία είχαν πέσει μένοντας προφανώς από καύσιμα. Μια προσεκτικότερη εξέτασή τους έδειξε ότι επρόκειτο για τροποποιημένα κινεζικά drones Sky-09 και UV10, των οποίων η χρήση από την Β. Κορέα ήταν άγνωστη μέχρι τότε.


Όπως καταλάβατε για τους λογους αυτούς θα είναι πολυ δύσκολο ένας απο τους δυό να πατήσει το κουμπί!



Αρθρο Σπύρος Πρίφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου