Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 16, 2017

Το τραγικό και 'ήσυχο' τέλος ενός ταξιτζή στο θορυβώδες Μανχάταν



Βρισκόταν νεκρός μέσα στο ταξί του επί 18 ώρες. Γύρω του οι ρυθμοί της καθημερινότητας στη Νέα Υόρκη κυλούσαν κανονικά


Στις 12.34 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 8 Αυγούστου, ένας 59χρονος ταξιτζής εν ονόματι Mehari Bokrezion σταμάτησε το όχημά του δίπλα σε ένα γήπεδο μπάσκετ στη γνωστή συνοικία Σόχο στο Μανχάταν, σε ένα σημείο όπου οδηγοί ταξί μπορούν να σταθμεύσουν για μια ώρα και να ξεκουραστούν προτού "χυθούν" πάλι στους δρόμους. Έκλεισε τα μάτια του και λίγα λεπτά αργότερα πήρε την τελευταία του αναπνοή.





Οι ρυθμοί της Νέας Υόρκης συνέχισαν να κυλούν γύρω από το σταθμευμένο ταξί του κ. Bokrezion, ενός μετανάστη από την Ερυθραία που οδηγούσε επαγγελματικά εδώ και 30 περίπου χρόνια. Επιβάτες έβγαιναν από τον σταθμό του μετρό Canal Street και περπατούσαν ακριβώς δίπλα από το όχημά του. Συνάδελφοί του πάρκαραν μπροστά και πίσω του. Τουρίστες χάζευαν το ποτάμι, τραβούσαν φωτογραφίες και κουβέντιαζαν. Ακόμα και οι εργαζόμενοι του "Soho Grand Hotel" που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημείο "ανάπαυσης" των ταξιτζήδες, πήγαιναν και έφευγαν από τις βάρδιές τους, χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι το ταξί του 59χρονου, εδώ και αρκετές ώρες, δεν έχει κινηθεί ούτε εκατοστό από τη θέση του.



Τελικά, το πρωί της Τετάρτης, αμέσως μετά την ανατολή του ήλιου και 18 ώρες αφότου σταμάτησε το όχημά του, ο κ. Bokrezion, ένας φιλήσυχος και καλός άνθρωπος που όπως είπαν συνάδελφοί του, δεν τον είχαν ακούσει ποτέ τόσα χρόνια να διαμαρτύρεται για τη δουλειά, εντοπίστηκε νεκρός. Ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο.

Τη σορό του βρήκαν η σύζυγος και ο αδερφός του, οι οποίοι ανησύχησαν που ο 59χρονος δεν είχε δώσει τόσες ώρες σημεία ζωής. Πήγαν στην εταιρεία ταξί για την οποία εργαζόταν ο Bokreazion και βρήκαν από εκεί το στίγμα του οχήματός του.

Συνάδελφοι του κ. Bokrezion δήλωσαν ότι ο εκλιπών ήταν από τους ανθρώπους εκείνους που θα καλέσουν τον άλλο όταν είναι διακοπές απλά και μόνο για να ρωτήσει αν περνά καλά, και να χαρεί με τη χαρά του. Πήγαινε κάθε μέρα δύο ώρες νωρίτερα στη δουλειά για να μπορέσει να πει και να μάθει τα νέα τους.

«Είναι λυπηρό που τόσοι άνθρωποι περπατούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας (δίπλα του) και κανείς δεν παρατήρησε τι έχει συμβεί» δήλωσε ο 33χρονος Ramsey Ahmed, ο οποίος εργάζεται στο Σόχο. «Τελικά κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για κανέναν εκτός από τον εαυτό του» συνέχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου