Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 24, 2017

Mην φοβάσαι ρε… Αυτό θέλουν!


Γράφει ο Νίκος Συρίγος

Στη Γαλλία ήταν το «Μπατακλάν». Στην Κωνσταντινούπολη το «Ρέινα». Στη Νίκαια μια γιορτή. Τώρα, στο Μάντσεστερ η συναυλία της Αριάνα Γκράντε… Χτυπάνε παντού και με συγκεκριμένο στόχο. Θέλουν να φοβηθείς. Θέλουν να μην χαίρεσαι. Να μην ψυχαγωγείσαι. Να φοβάσαι να ταξιδέψεις, να χαρείς, να ζήσεις. Να σε κλείσουν πρώτα μέσα στο σπίτι σου και μετά μέσα στον εαυτό σου. Να μην βλέπεις πια γύρω σου. Να κρατάς τα μάτια σου κλειστά όπως κάναμε μικροί, όταν φοβόμασταν. Σε μια σκηνή από ταινία θρίλερ, στα βαρελότα, στη μπάλα που ερχόταν κατά πάνω σου… Σε ότι φοβόταν ο καθένας μας. Αυτό ακριβώς θέλουν. Να ζεις με τον φόβο.

Μόνο έτσι θα σε νικήσουν. Μόνο έτσι θα επικρατήσει το σκοτάδι του φωτός. Μόνο έτσι οι ψυχάκηδες και τα αφεντικά τους θα κυριαρχήσουν πρώτα στις ψυχές μας και μετά στον πλανήτη. Στο Μάντσεστερ χθες το βράδυ θα μπορούσε να είναι το παιδί σου, το παιδί μου, εσύ… Θα μπορούσε να είχε πάει όποιος ήθελε να διασκεδάσει με την πιτσιρίκα που τραγούδαγε. Δεν την ξέρω, δεν την έχω ακούσει ποτέ, έμαθα όμως ότι είναι δημοφιλής στα πιτσιρίκια… Όπως ήταν και το «Μπατακλάν» ή το «Ρέινα»…

Χτυπάνε εκεί που ξέρουν ότι πηγαίνουν παιδιά για να φτιάξουν τις αναμνήσεις τους. Γιατί αυτό είναι η ζωή. Στιγμές που γίνονται αναμνήσεις. Το λίπασμα στο δέντρο της ζωής. Και θέλουν να σου τις χαλάσουν… Μην τους αφήσεις. Και για σένα και για τα παιδιά σου και για όλα τα παιδιά του κόσμου… Ακόμη και γι’αυτά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα. Για τις επόμενες γενιές. Μην φοβάστε… Μην φοβάστε… Μην φοβάστε… Μόνο έτσι θα νικήσουν. Να το θυμάστε.




onsports.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου