Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 30, 2017

5 λόγοι να πετάξεις το smartphone για χάρη του Nokia 3310

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η επιστροφή του επικού κινητού τηλεφώνου Nokia 3310 είναι η μεγάλη τεχνολογική είδηση της χρονιάς...

Το… vintage κινητό που κάποια στιγμή οι περισσότεροι είχαμε χρησιμοποιήσει πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια είναι πάλι εδώ, με ανανεωμένη εμφάνιση αλλά και περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με τα smartphones.

Παρόλα αυτά, πολλοί καταναλωτές το περιμένουν πως και πως, υποστηρίζοντας ότι έχει πλεονεκτήματα που δεν βρίσκουν στα κινητά νέας γενιάς.

1. Ξεχνάς να το φορτίσεις

Ενώ τα νέα κινητά χρειάζονται φόρτιση μία φορά τη μέρα, το Nokia 3310 χρειάζεται φόρτιση μία φορά το μήνα!

2. Ξενοιάζεις από τα ενοχλητικά apps

Το τηλέφωνο της nokia δεν έχει δυνατότητα να συνδεθεί με καμία από τις εφαρμογές που θεωρούνται πλέον δεδομένες, όπως το facebook και το what’s app. Οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι η απουσία των εφαρμογών τους βολεύει, καθώς θα πάψουν να τους έρχονται κάθε τρεις και λίγο ειδοποιήσεις από εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα, ενώ παράλληλα θα έχουν στη διάθεσή τους το κινητό για να συνομιλούν. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν με ένα smartphone δίπλα τους, που όλο χτυπάει για ειδοποιήσεις του Instagram, του twitter ή του Facebook.

3. Είναι πολύ οικονομικό

Ενώ τα smartphones κοστίζουν γύρω στα 400 έως 600 ευρώ, το ταπεινό Nokia 3310 θα κοστίζει περίπου 50 ευρώ. Πέρα όμως από την τιμή αγοράς, θα είναι οικονομικότεροι και οι μηνιαίοι λογαριασμοί κινητού που θα πληρώνει ο χρήστης, καθώς δεν χρειάζεται να έχει πακέτο για 3G, γιατί απλούστατα θα του είναι άχρηστο. Το nokia δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

4. Το μέγεθος μετράει

Στην εποχή που τα κινητά τηλέφωνα κοντεύουν να έχουν μέγεθος tablet, το nokia 3310 συνεχίζει να χωράει στην τσέπη του τζιν.

5. Το ρετρό είναι της μόδας

Στο συνέδριο Mobile World που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βαρκελώνη, όλες οι εταιρίες παρουσίασαν τα νέα τους κινητά τηλέφωνα, όμως ο περισσότερος κόσμος μαζεύτηκε γύρω από το παλιό αυτό κινητό, που επανακυκλοφορεί. Είναι η νοσταλγία του παλιού, απροβλημάτιστου και καλού τηλεφώνου που θυμίζει τις πρώτες μας κλήσεις από κινητό; Πάντως οι γνώστες λένε ότι οι χρήστες έχουν κουραστεί από τις νέες προσθήκες στα κινητά νέας γενιάς και αναζητούν κάτι βασικό, την επικοινωνία. Το σίγουρο είναι ότι το vintage αυτό τηλέφωνο θα το αγοράσουν όσοι έχουν μανία με τα γκάτζετ, ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου