Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 22, 2017

Γιατί καταλήγουμε να κάνουμε πάντα αυτό που μας έχουν απαγορεύσει;



Όταν σας λένε να μην σκέφτεστε κάτι τι συμβαίνει πραγματικά μέσα στο μυαλό σας; Φυσικά σκέφτεστε αυτό που σας είπαν να μην σκέφτεστε, σωστά; Δεν είναι μυστικό, αφού συμβαίνει σε όλους μας.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ίσως πολλοί από εμάς, είναι το «γιατί έχουμε αυτή την αντίδραση».

Το αγαπημένο μας λοιπόν κανάλι στο ΥouTube Αsap Science που φροντίζει να μας δίνει πάντα επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα έχει μια φυλαγμένο ένα επεξηγηματικό βίντεο και γι αυτό το θέμα. Και όπως θα δείτε εξηγεί για μια ακόμη φορά τα πάντα με τον πιο εύστοχο αλλά και ευχάριστο τρόπο.

Πρώτα θέτει το ερώτημα: «Σας έχουν πει ποτέ πως δεν μπορείτε να έχετε κάτι...και μετά συνειδητοποιήσατε πως το θέλετε ακόμη περισσότερο αν και αρχικά δεν είχατε καταλάβει καν πως το θέλατε;».

Όπως θα παρακολουθήσετε να εξηγούν και οι συντελεστές το βίντεο αυτό συμβαίνει από πολύ παλιά και έχει παρατηρηθεί ιστορικά: η απαγόρευση συγκεκριμένων βιβλίων συχνά τα καθιστά πιο δημοφιλή όπως πχ ο Μεγάλος Γκάτσμπι.

Η παρόρμηση που νοιώθουμε, η επιθυμία που γεννιέται μέσα μας προέρχεται από την αίσθηση που έχουμε, ή την αντίληψη, πως ξαφνικά κάποιος μας στερεί την ελευθερία μας...

Η περιέργεια είναι πολύ ισχυρό συναίσθημα, όπως εξηγούν στο βίντεο ενώ όταν παρακούμε μια εντολή ή παραβιάζουμε έναν κανόνα ο οργανισμός μας εκκρίνει ντοπαμίνη που με τη σειρά της φέρνει ευφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου