Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 19, 2017

Μακαρόνια φούρνου με φέτα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Υλικά
Μακαρόνια Rigatoni 1 συσκευασία (ανάλογα πόσες μερίδες θέλουμε) ή πέννες
Τυρί φέτα 3 φλιτζάνια τσαγιού
Γαλοπούλα 10 φέτες κομμένες καρέ ή ζαμπόν ή μπέικον
Κύβος κότας 1 τεμ
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
Regato 2 φλιτζάνια τσαγιού ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 3 κουταλιές σούπας
Μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη κοφτό
Αυγά 2 τεμ χτυπημένα
Γάλα 1 φλιτζάνι τσαγιού
Νερό για το βράσιμο (1 λίτρο περίπου)
Οδηγίες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Παράλληλα θρυμματίζουμε την φέτα, την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο regato ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει. Κόβουμε την γαλοπούλα ή το ζαμπόν σε καρέ, τα προσθέτουμε στα τυριά και ανακατεύουμε. Αφού βράσουν τα μακαρόνια μας τα στραγγίζουμε αλλά χωρίς να πετάξουμε το νερό. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το νερό μαζί με τον κύβο κότας να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Από αυτό κρατάμε περίπου ένα ποτήρι με το ζεστό νερό και διαλύουμε μέσα το αλεύρι. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ χειρός ώστε να γίνει πιο ομοιογενές το μείγμα χωρίς να μας σβολιάσει.Ρίχνουμε το περιεχόμενο του ποτηριού μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μείγμα τυριών και γαλοπούλας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και περιχύνουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει μια ωραία κρούστα.

*Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγες φλούδες παρμεζάνας από πάνω πριν το ψήσουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου