Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 10, 2016

Όταν ο άνθρωπος δε μαμάει ονομάζεται μαμάκας ! Όταν η μαμακία σπάει καρύδια και αδειάζουν τα απίδια.

Εποικοδομητικοί "πολιτικώς ορθοί"(politically correct) διάλογοι στο φεϊστσιμπούκι.
Αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου στέλνουν αλυσιδωτά politically correct ηλεκτρονικά μηνύματα (chain mails) με "τυχερές" ευχές. Κάποιοι από αυτούς τρομοκρατούνται και αναγκάζονται αφελώς να προωθήσουν τα κακόβουλα μηνύματα για να αποφύγουν τυχόν δυσμενείς συνέπειες. Όμως ανάμεσα σ' αυτούς υπάρχουν και εκείνοι που έχουν οικονομικό συμφέρον και/ ή επιχειρούν να αλιεύσουν από το Διαδίκτυο θύματα, προκειμένου στη συνέχεια να τα χειραγωγήσουν και να τα εκμεταλλευτούν ποικιλοτρόπως.
Μια αλυσιδωτή επιστολή στέλνεται διαδοχικά σε διάφορα άτομα. Συχνά περιέχουν φιλικούς χαιρετισμούς, αλλά και ακραίες απειλές στη περίπτωση που δεν κάνετε αυτό που λέει, εξαναγκάζοντας πολλούς να προωθήσουν το μήνυμα «για σιγουριά». Αυτή δεν είναι η ακριβής έννοια της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αλλά πολλοί το θεωρούν το ίδιο. Σημειώνεται ότι τέτοια μηνύματα συχνά περιέχουν μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών διευθύνσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δόλιους σκοπούς. Η μαμημένη Νέα Παγκόσμια Τάξη χρησιμοποιώντας ως φονικό εργαλείο τη ψευτομειλίχια δηλητηριώδη politically correct γλώσσα της, στέλνει τα μαμημένα μηνύματά της στα ανυποψίαστα θύματά της.
Σας παραθέτω ενδεικτικώς κάποιους διαλόγους που διημείφθησαν με αφορμή τη προώθηση αλυσιδωτών επιστολών.

Silviq Asenova
"Διάβασε το...Ο Αγιος Νεκταριος ειναι γιατρος και γιατρευει τις αρρωστιες. Αυτο το γραμμα γραφτηκε στις 3/10/1995 και πρεπει να κανει το γυρο του κοσμου. Ο Αγιος Νεκταριος θα σε ανταμειψει σε 45 ημερες. Πολλοι που το εγραψαν ανταμειφθηκαν. Νεκταριε πιστευω σε σενα. Υγεια, χαρα και ευτυχια δωσε μου. Αυτο το χαρτι εχει σταλει σε σενα για καλη τυχη. Το γνησιο αντιγραφο ειναι στην Αγγλια. Εχει δωσει το γυρο του κοσμου 9 φορες. τωρα η τυχη εχει σταλει σε σενα. Θα παρεις καλη τυχη μεσα σε 4 ημερες που θα λαβεις το γραμμα. Πρεπει να το στειλεις σε αλλους. Δεν ειναι αστειο. Στειλε αντιγραφο σε ανθρωπους που νομιζεις οτι χρειαζονται τυχη. Μην στειλεις χρηματα διοτι η μοιρα δεν εχει τιμη. Μην κρατησεις αυτο το γραμμα. Παρακαλω! στειλε 20 αντιγραφα του γραμματος και δες τι θα γινει σε 4 ημερες. Η αλυσιδα παιχνιδι ηρθε απο τη Βενεζουελα και γραφτηκε απο καποιο ιεραποστολο απο τη Ν. Αμερικη.> Προσεξε τα ακολουθα: Καποιος πηρε την επιστολη το 1993 και ειπε στη γραμματεα του να του κανει 20 αντιγραφα και να τα ταχυδρομησει. Λιγες μερες αργοτερα κερδισε στο λαχειο 2,000,000 δολαρια. Καποιος αλλος πηρε την επιστολη και την ξεχασε. Την ειχε στα χερια του πανω απο 96 ωρες. Εχασε την δουλεια του. Αργοτερα βρηκε την επιστολη και την ταχυδρομησε σε 20 αντιγραφα. Λιγες μερες μετα βρηκε μια πολυ καλυτερη δουλεια. Καποιος πηρε την επιστολη και δεν πιστευε. Την πεταξε. 9 μερες μετα πεθανε. Παρακαλω μη το αγνοησεις. Δ Ο Υ Λ Ε Υ ΕI Край на разговора Напишете съобщение..."

Κικέρων Κίκος
"Σου στέλνω μια τυχερή τρίχα από τα @ρχίδια ενός σοφού από τα Ιμαλάια. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να στείλεις τη τρίχα σε 6996 άτομα στην επόμενη ώρα, αλλιώς θα έρθει (από τα τρία) το μακρύτερο του σοφού σε 3 ώρες και 3 λεπτά και θα σε πηδήξει (μαμήσει) ! Αφιερωμένο σε όλους αυτούς τους μαμάκες που στέλνουν chain mails με "τυχερές" ευχές".

Silviq Asenova
TI MALAKIES INE AFTA

Κικέρων Κίκος
"Παίξτο τρεις φορές απανωτά. Στείλε το σπέρμα σου σε ενισχυμένο φάκελο σε όλους τους φίλους σου στο φεϊστσιμπούκι και πες τους να κάνουν το ίδιο με σένα και να ταχυδρομήσουν εντός τριών ημερών, τριών ωρών, τριών λεπτών και τριών δευτερολέπτων το προϊόν της αυτοϊκανοποίησής τους. Αν δε το κάνουν, θα χάσουν το πουλί τους από γάγγραινα εντός τριών μηνών, τριών ημερών και τριών λεπτών".

Silviq Asenova
"ADE GAMISOU MALAKA"

Λουκια Σμυρλιαδου
"Κοιτάξτε με προσοχή τη φωτογραφία ! Ο Πρόεδρος της Αργεντινής έλαβε τη συγκεκριμένη φωτογραφία την οποία κατονόμασε "σκουπίδια", 8 μέρες μετά, πέθανε ο γιός του. Ένας άντρας έλαβε αυτό το μήνυμα και αμέσως το έστειλε στα παιδιά του. Η έκπληξη ήταν ότι κέρδισε το Λόττο. Ο Albrto Martinez έλαβε τη φωτογραφία, την έδωσε στην γραμματέα του να κάνει φωτοτυπίες, αλλά ξέχασε να τις μοιράσει. Αυτή έχασε τη δουλειά της και ο ίδιος την οικογένειά του. Αυτή η φωτογραφία είναι θαυματουργή και άγια ! Στείλτε τη σε 10 άτομα".

Κικέρων Κίκος
"Σου στέλνω μια τυχερή τρίχα από τα @ρχίδια ενός σοφού από τα Ιμαλάια. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να στείλεις τη τρίχα σε 6996 άτομα στην επόμενη ώρα, αλλιώς θα έρθει (από τα τρία) το μακρύτερο του σοφού σε 3 ώρες και 3 λεπτά και θα σε μαμοπηδήξει ! Αφιερωμένο σε όλους αυτούς τους μαλάκες που στέλνουν chain mails με "τυχερές" ευχές.
Παίξτο τρεις φορές απανωτά. Στείλε το σπέρμα σου σε ενισχυμένο φάκελο σε όλους τους φίλους σου στο φεϊστσιμπούκι και πες τους να κάνουν το ίδιο με σένα και να ταχυδρομήσουν εντός τριών ημερών, τριών ωρών, τριών λεπτών και τριών δευτερολέπτων το προϊόν της αυτοϊκανοποίησής τους. Αν δε το κάνουν, θα χάσουν το πουλί τους από γάγγραινα εντός τριών μηνών, τριών ημερών και τριών λεπτών.
Αν δεν εφαρμόσεις κατά γράμμα τα παραπάνω, κινδυνεύεις να έχεις την κατάντια του εικονιζόμενου δικέφαλου ασώματου τέρατος, το οποίο ακινητοποίησαν παλουκώνοντάς το σε σκουριασμένο μεσαιωνικό παλούκι !"

Λουκια Σμυρλιαδου
"Εισαι αισχρος"

Ευα Παπαδα
"Έχω ένα φίλο που ήρθε από πολύ μακριά και χρειάζεται ένα μέρος για να μείνει. Υπό τις συνθήκες αυτές, πρότεινα ενα σπιτι.Το όνομά του είναι ο Ιησούς Χριστός. Τώρα λένε ήσυχα ..... Κύριε, έχω ανάγκη, να καθαρίσεις την καρδιά μου με το αίμα σου και να ευλογείς την οικογένειά μου .. Αν πιστεύεις στο Θεό στείλε αυτό το μήνυμα σε 20 άτομα. Εάν το απορρίψεις, να θυμάστε ότι ο Ιησούς είπε, «Αν αρνούμαι μεταξύ ανδρών αρνείστε μπροστά στον Πατέρα μου." Μέσα σε 4 λεπτά, θα σας δώσει μια καλή είδηση".

Betty Triandafilo
"Αυτό είναι για σένα, διάβασε το μέχρι το τέλος! Έστειλαν έναν άγγελο να σε προσέχει χθες το βράδυ αλλά γύρισε πίσω και ρώτησα "γιατί"? Και λέει ο αγγελος "οι άγγελοι δεν προσέχουν αγγέλους"!!!20 άγγελοι είναι στον κόσμο σου.Οι 10 κοιμούνται, 9 απ'αυτούς παίζουν και 1 διαβάζει αυτό το μήνυμα.Ο Θεός σε έχει δει να παιδεύεσαι με κάποια πράγματα και λέει φτάνει, μια ευλογία έρχεται προς εσένα. Αν πιστεύεις στον Θεό στειλε αυτό το μήνυμα σε 14 φίλους συμπεριλαμβανομένου και εμένα, αν δεν το λάβω πίσω φαντάζομαι δεν είμαι ένας απ'αυτούς. Όσο πιο γρήγορα πάρεις 5 απαντήσεις κάποιος που αγαπάς θα σε εκπλήξει σιωπηλά...δεν είναι αστείο. Πέρασε αυτό το μήνυμα παρακαλώ μην το αγνοήσεις. Δοκιμάζεσαι και ο Θεός θα σου διορθώσει 2 μεγάλα πράγματα. Αν πιστεύεις άσε ότι κάνεις και μοίρασε το. Αύριο θα είναι η καλύτερη μέρα της ζωής σου. Μην το πετάξεις στειλε το σε 14 φίλους σε 10 λεπτά δεν είναι δύσκολο, οποίος σου το έστειλε νοιάζεται για σένα. Αν δεν ξέρεις που να το στείλεις απλά κράτα το δάκτυλο σου και θα σε πάει μόνο του".

Μακριά λοιπόν από όλα αυτά. Τη λύση στα προβλήματά μας θα τη βρούμε μόνο εντός της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, του Σώματος του Θεανθρώπου Χριστού, του μόνου αληθινού Σωτήρα.

Για επίλογο, σας παραθέτω αυτά που έλεγε ο μεγάλος σύγχρονος Άγιος της Εκκλησίας μας και κάνετε σύγκριση με τα παραπάνω εκτεθέντα :

" Τίποτα να μη σας απελπίζει" (Άγιος Νεκτάριος)

"Σκοπός της ζωής μας είναι να γίνουμε τέλειοι και άγιοι. Να αναδειχθούμε παιδιά του Θεού και κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών. Ας προσέξουμε μήπως, για χάρη της παρούσας ζωής, στερηθούμε τη μέλλουσα, μήπως, από τις βιοτικές φροντίδες και μέριμνες, αμελήσουμε το σκοπό της ζωής μας.

Η νηστεία, η αγρυπνία και η προσευχή από μόνες τους δεν φέρνουν τους επιθυμητούς καρπούς, γιατί αυτές δεν είναι ο σκοπός της ζωής μας, αποτελούν τα μέσα για να πετύχουμε το σκοπό...
Στολίστε τις λαμπάδες σας με αρετές. Αγωνιστείτε ν’ αποβάλετε τα πάθη της ψυχής. Καθαρίστε την καρδιά σας από κάθε ρύπο και διατηρήστε την αγνή, για να έρθει και να κατοικήσει μέσα σας ο Κύριος, για να σας πλημμυρίσει το Άγιο Πνεύμα με τις θείες δωρεές.

Παιδιά μου αγαπητά, όλη σας η ασχολία και η φροντίδα σ’ αυτά να είναι. Αυτά ν’ αποτελούν σκοπό και πόθο σας ασταμάτητο. Γι’ αυτά να προσεύχεστε στο Θεό. Να ζητάτε καθημερινά τον Κύριο, αλλά μέσα στην καρδιά σας και όχι έξω από αυτήν. Και όταν Τον βρείτε, σταθείτε με φόβο και τρόμο, όπως τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ, γιατί η καρδιά σας έγινε θρόνος του Θεού. Αλλά για να βρείτε τον Κύριο, ταπεινωθείτε μέχρι το χώμα, γιατί ο Κύριος βδελύσσεται τους υπερήφανους, ενώ αγαπάει και επισκέπτεται τους ταπεινούς στην καρδιά.

Αν αγωνίζεσαι τον αγώνα τον καλό, ο Θεός θα σε ενισχύσει. Στον αγώνα εντοπίζουμε τις αδυναμίες, τις ελλείψεις και τα ελαττώματά μας. Είναι ο καθρέφτης της πνευματικής μας καταστάσεως. Όποιος δεν αγωνίστηκε, δεν γνώρισε τον εαυτό του.

Προσέχετε και τα μικρά ακόμα παραπτώματα. Αν σας συμβεί από απροσεξία κάποια αμαρτία, μην απελπιστείτε, αλλά σηκωθείτε γρήγορα και προσπέστε στο Θεό, που έχει τη δύναμη να σας ανορθώσει.

Μέσα μας έχουμε αδυναμίες και πάθη και ελαττώματα βαθιά ριζωμένα, πολλά είναι και κληρονομικά. Όλα αυτά δεν κόβονται με μία σπασμωδική κίνηση ούτε με την αδημονία και τη βαρειά θλίψη, αλλά με υπομονή και επιμονή, με καρτερία, με φροντίδα και προσοχή.

Η υπερβολική λύπη κρύβει μέσα της υπερηφάνεια. Γι’ αυτό είναι βλαβερή και επικίνδυνη, και πολλές φορές παροξύνεται από το διάβολο, για ν’ ανακόψει την πορεία του αγωνιστή.

Ο δρόμος που οδηγεί στην τελειότητα είναι μακρύς. Εύχεστε στο Θεό να σας δυναμώνει. Να αντιμετωπίζετε με υπομονή τις πτώσεις σας και, αφού γρήγορα σηκωθείτε, να τρέχετε και να μη στέκεστε, σαν τα παιδιά, στον τόπο που πέσατε, κλαίγοντας και θρηνώντας απαρηγόρητα.

Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μην μπείτε σε πειρασμό. Μην απελπίζεστε, αν πέφτετε συνέχεια σε παλιές αμαρτίες. Πολλές απ’ αυτές είναι και από τη φύση τους ισχυρές και από τη συνήθεια. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, και με την επιμέλεια νικιούνται. Τίποτα να μη σας απελπίζει".

Άγιος Νεκτάριος http://agapienxristou.blogspot.ca/2012/10/blog-post_3109.html

Γι' αυτό συν-μπλογκοσφαιρόνια μου, ας έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σπάει κανείς καρύδια, ένας από αυτούς είναι με τον καρυοθραύστη.
Όταν βαριόμαστε μπορούμε να τα σπάμε, με συνοδεία του μουσικού έργου του Τσαϊκόφσκι "Ο Καρυοθραύστης".
Δυστυχώς ο γράφων είναι ελαχιστότατος για να σας υποδείξει τι πρέπει να κάνετε να μαμάτε αποκλειστικά ή να μαμακίζεστε ή και τα δύο μαζί. Πάρτε πληροφορίες από τη διαχείριση του faceτσιbookιού, αν είναι σωστό να μαμακίζεστε απαντώντας στα εν λόγω νεοεποχίτικα μαμομηνύματα. Κατά τα άλλα, όταν λέμε ότι το Ισλάμ είναι η θρησκεία του μίσους, οι "κακόμοιροι" πρόσφυγες που κατακλύζουν την αγιοτόκο Ελλάδα μας είναι ισλαμολαθροαλλοεθνείς, δεν φοράνε παντελόνια οι "αντιρατσιστές" ισλαμολάγνοι και "πουστολάγνοι" (συγγνώμη φουστολάγνοι), αυτά το faceτσιμπούκι τα θεωρεί κακόβουλα, ισλαμοφοβικά, ομοφοβικά και ρατσιστικά.
Προσέχετε Μπλογκοσφαιρίτες μου μη τυχόν και σας ξεφύγει και πείτε τον φούστη φούστη, φίδι που σας έφαγε !
Το καλύτερο σας το φύλαξα για το τέλος, αυτός που παρουσιάζεται στο κάτωθι βιντεάκι, θα σας συμβουλέψει τι πρέπει να κάνετε :

http://i.giphy.com/l396XmdVrCj4zPK5W.gif

Άντε και καλές faceτσιbookογιορτές !

Κρίτων Δ. Ιακώβου, δρ φαρμακοποιός ή Κικέρων Κίκ του faceτσιbookιού.
https://www.facebook.com/arouraios/?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/kritoniakovou/posts/577273272471281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου