Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 25, 2016

ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ WAVERLY HILLS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Στις αρχές του 1900 η φυματίωση παίρνει διαστάσεις επιδημίας στο Κεντάκι των Η.Π.Α με αποτέλεσμα το νοσοκομείο της περιοχής να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των ασθενών. 
Έτσι το 1910 χτίζεται στην περιοχή το σανατόριο. Καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του κτιρίου σαν σανατόριο οι θάνατοι από φυματίωση ήταν συνεχής και ο αριθμός των πτωμάτων ξεπερνούσε το όριο που μπορούσε να δεχτεί το νεκροτομείο του νοσοκομείου.

 Αναφορές κάνουν λόγο ότι για να μπορέσουν να διατηρήσουν τους νεκρούς οι γιατροί χρησιμοποιούσαν τα ψυγεία των τροφίμων. 

Όταν ο αριθμός τελικά υπερέβη κατά πολύ άρχισαν να χρησιμοποιούν το τούνελ του θανάτου στο οποίο στοίβαζαν τους νεκρούς μη έχοντας που αλλού να τους βάλουν. Στην συνέχεια αφού βρέθηκε η θεραπεία της φυματίωσης το σανατόριο μετατράπηκε σε ψυχιατρική κλινική μέχρι και το 1961 όπου και έκλεισε μετά από αναφορές ότι οι γιατροί πραγματοποιούσαν βασανιστήρια και πειράματα πάνω στους ασθενείς, ακόμη και λοβοτομή λέγεται ότι τους έκαναν.

Σήμερα το σανατόριο μετά από το θάνατο χιλιάδων ασθενών και την αυτοκτονία από δύο νοσοκόμες, θεωρείτε στοιχειωμένο. Μάλιστα λέγετε πως πολλοί σκεπτικιστές έχουν πάει στο σημείο και με αυτά που βίωσαν άλλαξαν γνώμη. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για θεάσεις φαντασμάτων και ανθρωπόμορφων σκιών, περίεργους θορύβους και φώτα να ανάβουν και να σβήνουν μόνα τους. Πλέον γίνονται σχέδια για να μετατραπεί το κτίριο σε ξενοδοχείο (σας θυμίζει κάτι;).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου