Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 25, 2016

Shoyna: Μια πόλη που… θάβεται στην άμμο!

Η μικρή παραλιακή πόλη Shoyna βρίσκεται στη βόρεια Ρωσία στον Αρκτικό κύκλο, με την “εισβολή” της άμμου να καλύπτει σχεδόν τα πάντα για δεκάδες χιλιόμετρα προς την ενδοχώρα, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των κατοίκων της. Οι αμμόλοφοι που σχηματίζονται από την μεταφορά της άμμου δημιουργούνται κυρίως λόγω των θυελλωδών δυτικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και που μπορεί να διαρκέσουν για εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι να “θάβονται” ολόκληρα σπίτια κάτω από την άμμο, με τους κατοίκους πολλές φορές να ξυπνάνε το πρωί και να μην μπορούν να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους.






Οι πρώτοι κάτοικοι της πόλης ήταν ψαράδες και μέχρι το 1950 η πόλη αριθμούσε περίπου 2,000 άτομα. Με το πέρασμα των χρόνων οι περισσότεροι κάτοικοι αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν επειδή μειώθηκαν τα ψάρια αλλά κυρίως λόγω των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης, με τους μόνιμους κατοίκους να φτάνουν πλέον μετά βίας τα 300 άτομα. Η καθημερινότητα εδώ αφορά πρωτίστως στον καθαρισμό των σπιτιών από την άμμο για τη μετακίνηση των κατοίκων, που κάθε μέρα αγωνίζονται με τους ανέμους και την ενοχλητική άμμο που καλύπτει τα πάντα…






πηγή: newmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου