Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 27, 2016

Εξιτήριο από το ψυχιατρείο έπειτα από 35 χρόνια για τον άνθρωπο που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ρήγκαν

Ελεύθερος έπειτα από 35 χρόνια θα αφεθεί ο John Hinckley Jr, ο άνθρωπος ο οποίος στις 30 Μαρτίου του 1981 αποπειράθηκε να δολοφονήσει στην Ουάσιγκτον τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν.



Ο Ρήγκαν πυροβολήθηκε την ώρα που εισερχόταν στην προεδρική λιμουζίνα και χτυπήθηκε στον θώρακα και το χέρι. Είχε διάτρηση στον πνεύμονα και σοβαρές εσωτερικές αιμορραγίες. Αν και κανείς δεν έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια της επίθεσης, ο εκπρόσωπος Τύπου, ο James Brandy πυροβολήθηκε στο κεφάλι και έμεινε παράλυτος για το υπόλοιπο της ζωής του (απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών το 214), ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά.



O 30χρονος τότε Ηinckley κρίθηκε αθώος λόγω παραφροσύνης και εστάλη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο St. Elizabeths Hospital στην Ουάσιγκτον. Ο Hinckley στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε τον Ρήγκαν για να εντυπωσιάσει την ηθοποιό Τζόντι Φόστερ και χεδίασε την δολοφονία αφού είδε την ταινία Taxi Driver.



Οι όροι της απελευθερωσής του του είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Ο δικαστής όρισε πως θα πάρει εξιτήριο στις 5 Αυγούστου και θα διαμένει μόνιμα και αποκλειστικά στο σπίτι της μητέρας του, όπου ήδη έμενε εκεί για 17 ημέρες κάθε μήνα με ειδική άδεια του νοσοκομείου.

Επίσης η δικαιοσύνη του έχει απαγορεύσει να μιλά στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου