Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 27, 2015

Ποια είναι η «ιδανική» συχνότητα στο σεξ για τα ζευγάρια που διατηρούν μόνιμη σχέση.

819023876_847

Σεξ με… μέτρο συνιστούν οι ειδικοί προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση.



Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science παρουσιάζει ποια είναι η «ιδανική» συχνότητα στο σεξ για τα ζευγάρια που διατηρούν μόνιμη σχέση.

Οι πολύ συχνές σεξουαλικές επαφές, υποστηρίζουν οι Καναδοί ερευνητές που εκπόνησαν τη μελέτη, δεν συνδέονται με αυξημένα επίπεδα ευτυχίας. Το σεξ μία φορά την εβδομάδα θεωρούν ότι είναι «ιδανικό» για να είναι ένα ζευγάρι ευτυχισμένο.

Τα ζευγάρια που έκαναν σεξ συχνότερα δεν φάνηκε να είναι πιο ευτυχισμένα, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, ωστόσο τα ζευγάρια που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα δηλώνουν λιγότερο ευτυχισμένα.

Η μελέτη βασίστηκε σε ανάλυση των αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων σε συνολικό δείγμα 30.000 Αμερικανών και τα στοιχεία κάλυπταν συνολικά διάστημα 40 ετών.

Οι ερευνητές σπεύδουν βέβαια να επισημάνουν ότι τα ευρήματά τους δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση «κανόνα» για όλα τα ζευγάρια, καθώς η σεξουαλική τους ζωή πρέπει (προφανώς) να προσαρμόζεται ανάλογα με τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις των δύο συντρόφων.

Η νέα μελέτη έρχεται σε αντίθεση με αντίστοιχες έρευνες που έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν, οι οποίες έχουν υποδείξει το αναμενόμενο, ότι δηλαδή όσο συχνότερα κάνει σεξ ένα ζευγάρι τόσο το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου