Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 28, 2015

Ποια ήταν η Welthauptstadt, η θρυλική πρωτεύουσα του 3ου Ράιχ του Χίτλερ [εικόνες]

Ο Αδόλφος Χίτλερ σχεδίαζε να ξαναχτίσει το Βερολίνο μετά τη νίκη των ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με το όνειρό του να παραμένει στα χαρτιά, μετά την ήττα της Γερμανίας.



Ο αρχιτέκτονας Albert Speer πήρε την εντολή να κάνει πραγματικότητα το όραμα του Αδόλφου Χίτλερ, για την δημιουργία αυτού που έμεινε στην ιστορία ως "ολοκληρωμένο κατασκευαστικό έργο της πρωτεύουσας του 3ου Ράιχ".



Σκοπός ήταν η νέα αυτή πρωτεύουσα της Γερμανίας να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη νέα τάξη πραγμάτων που θα γεννιόταν από τη νίκη των ναζί.



Ενώ μερικές μικρές εργασίες για την δημιουργία της υπερπρωτεύουσας είχαν ολοκληρωθεί, όπως η μετεγκατάσταση της στήλης της νίκης του Βερολίνου, τα άλλα φιλόδοξα σχέδια ποτέ δεν ξεκίνησαν, αφού ακολούθησε τη πτώση του 3ου Ράιχ και η ήττα των ναζί.



Ένα από τα σχέδια για την πόλη ήταν να κατασκευαστή στάδιο 400.000 θέσεων, δίπλα από τον χώρο παρελάσεων των ναζί στο Nuremberg, μία κατασκευή που θα ήταν μεγαλύτερη από κάθε στάδιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο, έως και σήμερα.



Το πρώτο βήμα για την δημιουργία της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας (Welthauptstadt) του 3ου Ράιχ έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 και τα κατασκευαστικά έργα που έγιναν για να φιλοξενήσει η πόλη τους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου