Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 28, 2015

Ανατριχίλα: Bόμβα αποκεφαλίζει θαμώνα καφενείου στην Συρία και το σώμα έμεινε ατάραχο! (φωτό)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες ενός άνδρα που έχασε το κεφάλι του ενώ έπινε καφέ στη συριακή πόλη Ντούμα από έκρηξη βόμβας, με
το υπόλοιπο σώμα του να μένει ατάραχο στη θέση που καθόταν.

Όπως βλέπετε και στην εικόνα, ο άνθρωπος έχασε το κεφάλι του ακαριαία με το υπόλοιπο σώμα να έχει μείνει όπως καθόταν και έπινε καφέ, σταυροπόδι.

Στη συνέχεια, περαστικοί, σκέπασαν τον νεκρό με μια πετσέτα…

Την βόμβα την είχαν τοποθετήσει ισλαμιστές οι οποίοι έχου εκδιωχθι μεν από την πόλη, αλλά αυτόνομες ομάδες διειδύουν σε επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Η κατάσταση στην Συρία έχει αλλάξει υπερ των κυβερνητικών δυνάμεων με ρην έλευση περίπου 40.000 μαχητών του ειδικού ιρανικού παραστρατιωτικού χώματος Quds οι οποίοι μάζονται εδώ και τρεις μήνες ενισχύοντας τις καταπονημένες από τον τετραετή πόλεμο κυβερνητικές δυνάμεις.
douma1
douma2
Στο μεταξύ η νέα ρωσική επέμβαση με την σύναψη συμμαχίας κατά του ISIL προκάλεσε την αμερικανική αντίδραση προς την κατεύθυνση του "να βρούμε μια λύση, επιτέλουε"

Ο νέος ειδικός απεσταλμένος της Ουάσιγκτον, Μάικλ Ράντνεϊ, θα επισκεφθεί τη Μόσχα, το Ριάντ και τη Γενεύη. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο νέος ειδικός απεσταλμένο των ΗΠΑ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 27 Ιουλίου, θα ταξιδέψει στις τρεις πόλεις από τις 28 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου.

«Ο ειδικός απεσταλμένος Ράντνεϊ θα συναντηθεί την 28η Αυγούστου στη Μόσχα με ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους και την 29η Αυγούστου στο Ριάντ με ανώτερους Σαουδάραβες αξιωματούχους για να συνεχιστούν οι συζητήσεις σχετικά με τις προσπάθειες για μια αληθινή πολιτική μετάβαση και το τέλος της καταστροφικής κρίσης στη Συρία», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ. Ο Τζον Κίρμπι, ο οποίος επιβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κρίση στη Συρία.

Στη Γενεύη, ο αραβόφωνος Ράτνεϊ, ο οποίος έχει υπηρετήσει σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, θα συναντηθεί με τον επιτετραμμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, τον Στάφαν ντε Μιστούρα. Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επιμένει ότι μια πολιτική λύση της κρίσης στη Συρία προϋποθέτει την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο υποστηρίζουν η Μόσχα και η Τεχεράνη.

Η Ουάσινγκτον υποδέχθηκε θετικά τις πρωτοβουλίες της Ρωσίας και των Ηνωμένων Εθνών για την πραγματοποίηση νέων ειρηνευτικών συνομιλιών, επέμεινε όμως ότι πρέπει να διεξαχθούν στο λεγόμενο πλαίσιο της Γενεύης, που προβλέπει τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία. Οι προσπάθειες που είχαν γίνει πέρυσι για την αναβίωση της διαδικασίας της Γενεύης απέτυχαν καθώς οι δύο πλευρές διαφώνησαν σχετικά με την αποχώρηση του Άσαντ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι «θέλει να συνεχίσουμε να εξερευνούμε επιλογές από κοινού με τους Ρώσους και με τους Σαουδάραβες», υπενθύμισε ο Τζον Κίρμπι, σημειώνοντας πως υπάρχει ένα «περιθώριο συνεργασίας» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα όσον αφορά το ζήτημα της κρίσης στη Συρία.



Με μια ιστορική συμφωνία σταθμό Ρωσία και Αίγυπτος ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της μάχης της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης ISISεγκαινιάζοντας μια νέα στρατηγική συμμαχία στην περιοχή της Ν.Α.Μεσογείου η οποία αναμένεται να έχει ευρύτερες διαστάσεις.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Αμπντέλ αλ Σίσι κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί ο τελευταίος στη Μόσχα.

Στους όρους της συμφωνίας προβλέπεται και η χρήση αιγυπτιακών αεροδρομίων από ρωσικά μαχητικά και μεταφορικά αεροσκάφη όπως και ο ελλιμενισμός ρωσικών πολεμικών σκαφών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε λιμάνια της Αιγύπτου.

Να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η συμφωνία που προβλέπει και χρήση των αιγυπτιακών αεροδρομίων από ρωσικά μαχητικά το αποκάλυψε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί στην οποία μπορείτε να διαβάσετε και πολλές άλλες άγνωστες πτυχές της ανάπτυξης των ρωσικών μαχητικών στην Α. Μεσόγειο,.

Έτσι διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο της νέας αυτής, με γεωστρατηγικές ανακατατάξεις, συμμαχίας της Ρωσίας και της Αιγύπτου, με την Τουρκία να βρίσκεται σε ιδιαίτερα άβολη θέση, καθώς η συμμαχία αυτή θα κινείται κυρίως στο χώρο της Ν.Α. Μεσογείου.

Η συμμαχία αυτή της Αιγύπτου, η οποία είναι και ο σημαντικότερος «παίκτης» του αραβικού κόσμου διεθνώς αναμένεται να επηρεάσει και τις υπόλοιπες αραβικές χώρες του Κόλπου αλλά και τις χώρες της βόρειας Αφρικής οι οποίες πάντα πρόσβλεπαν και προσβλέπουν στην αναβάθμιση των σχέσεών τους με τη Μόσχα.

Το σημαντικότερο όμως, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος, είναι ότι Ρωσία καιΑίγυπτος θα αποτελέσουν τον πυρήνα της δημιουργίας ενός στρατιωτικού σχηματισμού ταχείας αντίδρασης ο οποίος θα αναλαμβάνει να κτυπά στόχους της ISIS και στη Συρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου