Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 28, 2015

Μια αλήθεια για το τσιγάρο που δε τη γνωρίζει κανείς...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Δεν είναι λίγοι οι καπνιστές που πιστεύουν ότι το τσιγάρο...
τους «κόβει» την όρεξη, βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο είτε να χάσουν κιλά, είτε να διατηρηθούν στα κιλά τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι νεαρές γυναίκες που καπνίζουν στην πραγματικότητα παίρνουν τρεις φορές περισσότερο βάρος απ’ ό,τι εκείνες που δεν ακουμπούν το τσιγάρο στα χείλη τους.


Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι νεαρές γυναίκες επιλέγουν συνειδητά να συνεχίσουν να καπνίζουν θεωρώντας το τσιγάρο ως μια μέθοδο ελέγχου του βάρους τους. Όμως καμία προηγούμενη έρευνα, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, δεν είχε εξετάσει το κατά πόσο οι καπνίστριες έπαιρναν λιγότερο βάρος από τις μη καπνίστριες.

Για το λόγο αυτό, μια ομάδα ερευνητών από το ερευνητικό ινστιτούτο Oregon Research Institute στις ΗΠΑ, παρακολούθησε 400 νεαρές γυναίκες για διάστημα δύο ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως αυτές που κάπνιζαν πήραν σημαντικά περισσότερο βάρος από τις μη καπνίστριες, λαμβάνοντας υπόψη από την αρχή της μελέτης το σωματικό τους βάρος, το αν οι γονείς τους ήταν παχύσαρκοι και άλλους παράγοντες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καπνίστριες πήραν κατά μέσο όρο 2,9 κιλά σε σχέση με τα 0,9 κιλά που πήραν όσες δεν κάπνιζαν.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Appetite.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου