Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 18, 2015

Η όμορφη λίμνη Τάχο

Η λίμνη Τάχο (Tahoe) είναι η μεγαλύτερη αλπική λίμνη στη Βόρεια Αμερική. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.897 μέτρων στα σύνορα Καλιφόρνιας και Νεβάδας. Έχει έκταση 496 τετραγωνικάχιλιόμετρα και βάθος 501 μέτρα. Είναι η δεύτερη βαθύτερη λίμνη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η λίμνη δημιουργήθηκε πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια εξαιτίας γεωλογικού ρήγματος και πήρε το σύγχρονο σχήμα της κατά της εποχή των παγετώνων. Είναι γνωστή για τη διαύγεια τωννερών και την πανοραμική θέα των βουνών που την περιβάλλουν. Τροφοδοτείται από το νερό 63 παραπόταμους, ενώ το μισό νερό της προέρχεται από τις βροχές και τα χιόνια, που πέφτουν απευθείας στη λίμνη.
Η λίμνη Τάχο είναι σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Μεγάλο μέρος της περιοχής γύρω από τη λίμνη είναι αφιερωμένο στην τουριστική βιομηχανία και υπάρχουν πολλά εστιατόρια, πίστες σκι,γήπεδα γκολφ, μέχρι και καζίνο για τους επισκέπτες. Χειμερινά και θαλάσσια σπορ, καταδύσεις,πεζοπορία και ποδηλασία είναι αγαπημένες δραστηριότητες των τουριστών. Το μπλε των νερών της λίμνης, οι χιονοσκέπαστες βουνοκορφές και τα πανέμορφα δάση κωνοφόρων κάνουν την όμορφη λίμνη δημοφιλή όχι μόνο στους τουρίστες αλλά και στους φωτογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου