Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 02, 2015

Καταγγελία: Ζητούν από βαριά ασθενή να μεταβεί μόνη της από το ένα νοσοκομείο στο άλλο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία βιώνει μια 54χρονη ασθενής που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της.

Η άτυχη γυναίκα πάσχει από μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Μόσχοβιτς, με λίγα λόγια ο οργανισμός της «τρώει» τα αιμοπετάλια που παράγει.

Η περίπτωση της είναι αρκετά σοβαρή καθώς χρειάζεται θεραπεία με κορτιζόνη και συνεχείς μεταγγίσεις αιμοπεταλίων.

Το πρόβλημα πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και η 54χρονη μετέβη από την Αίγινα, όπου διαμένει μόνιμα, στην Αθήνα και νοσηλεύτηκε στο Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς».

Μετά από τις απαραίτητες θεραπείες πήρε εξιτήριο και γύρισε στο σπίτι της, όμως την περασμένη Παρασκευή η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Επειδή όμως το «Γ. Γεννηματάς» δεν εφημέρευε την παρέπεμψαν στο Λαϊκό, όπου ξεκίνησε άμεσα θεραπεία. Σήμερα, ωστόσο την ενημέρωσαν πως η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε και ότι πρέπει να συνεχίσει την θεραπευτική της αγωγή στο «Γ.Γεννηματάς», όπου οι γιατροί γνωρίζουν καλά την περίπτωσή της.

Μέχρι εδώ όλα καλά… Μόνο που για να μεταφερθεί από το ένα νοσοκομείο στο άλλο θα πρέπει να το κάνει μόνη της αφού το Λαϊκο, όπως καταγγέλλει η μητέρα και ο γιός της, δεν της χορηγεί ασθενοφόρο για την μετακίνησή της.

Αντιθέτως, λέει στην βαριά άρρωστη γυναίκα να μετακινηθεί μόνη της σε αυτή τη σοβαρή κατάσταση και με ό,τι κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Ναι, μεν, πρόκειται για μια μικρή απόσταση περίπου 3,5 χλμ, όμως η γυναίκα δεν είναι σε θέση να την διανύσει μόνη της, αφού αντιμετωπίζει γενικότερα προβλήματα υγείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει περάσει εγκεφαλικό και θρόμβωση στον πνεύμονα.

Εξάλλου η ίδια και η οικογένειά της βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Η 54χρονη έκλεισε το φαρμακείο της λόγω κρίσης και βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης της σύνταξής της ενώ ο γιός της μετά το «λουκέτο» δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά και παραμένει άνεργος.

Τα οικονομικά προβλήματα επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση της υγείας της και τώρα το κράτος της ζητά να υποστεί αυτή την ταλαιπωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου