Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 30, 2014

Θεαματική τοιχογραφία σε αγορά του Ρότερνταμ!

Μια νέα αγορά άνοιξε τις πόρτες της στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, και κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις. Ο λόγος για την τεράστια Markthal, ένα περίεργο επιμήκες κτήριο σε σχήμα πετάλου, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι μια τοιχογραφία 33 τετραγωνικών μέτρων που καλύπτει τη στρογγυλεμένη οροφή του. Η τοιχογραφία είναι δημιούργημα των καλλιτεχνών Arno Coenen και Iris Roskam και έχει τίτλο «Κέρας της Αμάλθειας.» Διαθέτει λαμπρά χρωματισμένα φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα της αγοράς.



Το κτήριο είναι σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV και διαθέτει στο εσωτερικό του μια ανοιχτή αγορά τροφίμων με 100 μονάδες παραγωγής, 15 καταστήματα τροφίμων και 8 εστιατόρια. Υπάρχουν επίσης 228 διαμερίσματα με 1.200 θέσεις στάθμευσης, καθιστώντας την όλη δομή έναν αυτόνομο χώρο διαβίωσης. Η Markthal αναμένει μεταξύ 4,5 και 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου