Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 16, 2014

Ο πιο τρελός τρόπος να τραβήξεις την προσοχή της κυβέρνησης!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τώρα τελευταία, οι περισσότερες οικονομικά. Σε μερικές από αυτές οι..
κυβερνήσεις προσπαθούν να τα λύσουν, σε άλλες αδυνατούν και σε κάποιες απλά κάνουν τα στραβά μάτια.

Τα προβλήματα μπορεί να είναι μεγάλα και δύσκολο να λυθούν, όπως οικονομικής φύσεως, ή μικρότερα, αλλά κανείς δεν δίνει την πρέπουσα προσοχή. Αυτά μπορεί να αφορούν την υποδομή κάθε χώρας, τα μέσα συγκοινωνίας ή τα κατασκευαστικά έργα που πρέπει να γίνουν.

Με αυτά τα θεματάκια, που σε όλους μας φαίνονται σχετικά απλά και εύκολα να λυθούν, οι κυβερνήσεις δεν ασχολούνται αρκετά ή καλύτερα όχι όσο θα έπρεπε. Ο λόγος είναι μάλλον προφανής, υπάρχουν σημαντικότερα, αλλά σίγουρα αυτός δεν ικανοποιεί τους πολίτες.

Όσο και αν γκρινιάζουν ή στέλνουν αιτήματα για μικροπροβλήματα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάρουν καμία απάντηση. Και έτσι, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και οι πολίτες εκνευρισμένοι.

Και αν στο μυαλό σας ήρθαν αμέσως όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δεν είμαστε οι μόνοι. Πολλές άλλες χώρες αντιμετωπίζουν αντίστοιχα με τα δικά μας ή και χειρότερα. Όμως, κάθε λαός αντιμετωπίζει διαφορετικά τις εκάστοτε καταστάσεις.

Για παράδειγμα, στην πόλη Κάουνας της Λιθουανίας, μια δημιουργική ομάδα φίλων, που λέγεται “Ζ999”, αποφάσισε να κερδίσει την προσοχή της κυβέρνησης, τραβώντας αστείες φωτογραφίες στους γεμάτους από λακκούβες δρόμους της πόλης.

Αν και οι εικόνες είναι όντως αστείες, περνούν ένα πολύ δυσάρεστο μήνυμα. Ο δρόμος που έχουν τραβηχτεί είναι πολύ άσχημος, σε σημείο μάλιστα να θεωρείται επικίνδυνος. Στόχος της ομάδας; Η αποκατάσταση των δρόμων. Οι φωτογραφίες αποτελούν απλά τον τρόπο να πείσουν την κυβέρνηση της χώρας να ασχοληθεί.

Και απ' ότι φαίνεται, η ομάδα κατάφερε να στρέψει τα φώτα επάνω της, αφού πολλά περιοδικά της Λιθουανίας ενδιαφέρθηκαν για το project και τις φωτογραφίες που έχουν ήδη τραβήξει.

“Καμία από τις φωτογραφίες δεν έχει σαν στόχο να προσβάλλει την κυβέρνησή μας. Ήταν ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εκφραστούν οι σκέψεις των πολιτών”, λέει ένα από τα μέλη της ομάδας. Οι λακκούβες είναι τόσο μεγάλες και βαθιές που οι πολίτες μπορούν ακόμα και να ψαρέψουνΚαι επειδή τα ψάρια είναι πολλά δεν μπορεί να πάει κανείς μόνοςΕπίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μπάνιο, όπου οι πολίτες μπορούν να πλύνουν για παράδειγμα τα δόντια τουςΚαι όχι μόνο μερικοί. Το νερό είναι τόσο που φτάνει για όλουςΉ οι γυναίκες να πλύνουν τα ρούχα, όπως τον καλό παλιό καιρόΜπορούν να ζευγάρια να περάσουν μια ρομαντική βραδιά, δίπλα στην "θάλασσα", κοιτώντας τα αστέριαΉ το καλοκαίρι, όταν κάνει ζέστη, να ρίξουν μια βουτιά για να δροσιστούνΣτο τέλος, γιατί όχι, μπορεί να γίνει και ο απόλυτος προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές

Εμείς ας ελπίσουμε μόνο ότι η κυβέρνηση θα ασχοληθεί πιο σοβαρά με το συγκεκριμένο πρόβλημα και ότι σύντομα θα λυθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου