Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 22, 2014

Καταγγελία για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αργοστολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και μάλιστα στην Παθολογική Κλινική, που επανειλημένα έχει καταγγελθεί και απο γιατρούς και από τους
συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων του Νοσοκομείου δημιουργεί προβλήματα. Και σκεφετείτε ότι είχαν υποσχεθεί ότι λόγω σεισμών θα στελέχωναν το Νοσοκομείο!! Αμ το άλλο ανέκδοτο!. Τα 480.000 ευρώ βοήθεια που ανακοίνωσε ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης? Ακόμα έρχονται...

Μία ιδιαίτερα επικίνδυνη παρενέργεια της οικονομικής κρίσης απειλεί τις γεωγραφικά απομακρυσμένες τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως δείχνει το παρακάτω περιστατικό. Εργαζόμενος σε επιχείρηση εστίασης στο μικρό -αλλά θεωρούμενο ως κοσμοπολίτικο- χωριό Φισκάρδο της βόρειας Κεφαλονιάς αντιμετώπισε οξεία ημικρανία. Στην απελπισία του να βρει γιατρειά, ο μεσήλικας εργαζόμενος επέλεξε να αποταθεί τηλεφωνικά στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, πιστεύοντας ότι το εκεί ιατρικό προσωπικό θα μπορούσε να του προσφέρει αξιόπιστες συμβουλές.


Η πρώτη τηλεφωνική κλήση πραγματοποιήθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου της σεισμόπληκτης κεφαλονίτικης πρωτεύουσας. Η σύζυγος του εργαζομένου, αφού συνδέθηκε χάρη στο αυτόματο σύστημα, με τις πρώτες βοήθειες, πίεσε το «1», όπως παρήγγειλε η ευγενική γυναικεία ηχογραφημένη φωνή. Η κλήση παρέμεινε αναπάντητη. Στην απελπισία της, η σύζυγος του εργαζομένου κάλεσε εκ νέου το νοσοκομείο, ακολουθώντας τις ηχογραφημένες οδηγίες, που συστήνουν στον καλούντα να μείνει στη γραμμή, ώστε να συνδεθεί με το νοσοκομειακό προσωπικό.


Ο ευγενής Κεφαλονίτης που απάντησε την κλήση είπε: «Κυρά μου (όρος ειλικρινούς σεβασμού στο νησί), εγώ δεν ξέρω τίποτα από αυτά. Πάρε στο Παθολογικό», δίνοντάς της νέο αριθμό κλήσης. Ο αριθμός του Παθολογικού παρέμεινε αναπάντητος, παρά τις τρεις διαδοχικές προσπάθειες της συζύγου.


Στην επόμενη προσπάθεια κλήσης στα Επείγοντα, ουδείς απάντησε και πάλι. Επόμενο βήμα ήταν νέα τηλεφωνική κλήση στο Κέντρο Υγείας Σάμης, δεύτερη σε μέγεθος πόλη του νησιού, το τηλέφωνο του οποίου εξέπεμψε διακεκομμένο βουητό, που όλοι μας μάθαμε να αναγνωρίζουμε ως σήμα βλάβης της γραμμής.


Η απουσία αγροτικού ιατρού από την άνοιξη στο δημοτικό διαμέρισμα Ερρύσου, όπου ανήκει το Φισκάρδο, υποχρέωσε τον πάσχοντα να αποταθεί στον μοναδικό ιδιώτη ιατρό, που ευτυχώς δραστηριοποιείται στην περιοχή. Η επίσκεψή του αποδείχθηκε σωτήρια, παρότι κόστισε πάνω από το ημερομίσθιο του ασθενούς.


Αν και το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς, η απουσία επαρκούς ιατρικού προσωπικού στο μοναδικό νοσοκομείο του μεγάλου νησιού καθιστά πραγματική απειλή για τις ζωές των δεκάδων χιλιάδων ξένων και Ελλήνων επισκεπτών και θανατική καταδίκη για όποιον άτυχο επισκέπτη ή μόνιμο κάτοικο υποστεί βαρύ εγκεφαλικό, αυχενικό κάταγμα ή έμφραγμα του μυοκαρδίου.


Παρότι ουδείς επιθυμεί την επιστροφή στην κομματικά διατεταγμένη σπατάλη του πρόσφατου παρελθόντος, η επαρκής στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων σε τουριστικές -και μη- περιοχές δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε πολίτη.



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου