Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 04, 2012

Οι άντρες θέλουν αγκαλιά, οι γυναίκες σεξ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Οι άντρες χρειάζονται περισσότερο τις αγκαλιές και τα φιλιά απ’ ό,τι οι γυναίκες, ενώ για τις κυρίες η σεξουαλική ικανοποίηση σε μια σχέση είναι πιο σημαντική απ’ ό,τι για τους συντρόφους τους!


 Αυτά ανακάλυψαν – με πολύ μεγάλη τους έκπληξη – αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι είπαν να διερευνήσουν την ικανοποίηση από το σεξ και την συμβίωση σε ζευγάρια με μακροχρόνιες σχέσεις (ήταν μαζί από 1 χρόνο και πάνω).

 «Υπάρχουν άπειρα στερεότυπα, κλισέ και ανέκδοτα για τις σχέσεις και το σεξ, όμως άλλα περιμέναμε και άλλα βρήκαμε», είπε ο δρ Ρέιμοντ Ρόουζεν, από τα Ερευνητικά Ιδρύματα της Νέας Αγγλίας, έναν ιδιωτικό ερευνητικό οργανισμό στη Μασαχουσέτη.
 «Επί τη ουσία, η μελέτη μας έδειξε πως στο μέσο ζευγάρι, το σεξ είναι πιο σημαντικό για τη γυναίκα παρά για τον άντρα, και ότι ο άντρας είναι τελικά αυτός που έχει ανάγκη την τρυφερότητα – άλλο, βέβαια, αν δεν το δείχνει».


 Ο δρ Ρόουζεν πραγματοποίησε τη μελέτη σε συνεργασία με επιστήμονες από το Ίδρυμα Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Σε αυτήν, συμμετείχαν 1.009 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια από ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ισπανία, που είχαν ηλικία 25 έως 76 ετών.

 Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», ζήτησαν από τους εθελοντές τους να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια, ώστε να αξιολογήσουν την ικανοποίησή τους από τη σχέση τους και την ερωτική τους ζωή.
 Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν απίστευτα πράγματα. Οι άντρες λ.χ. που ανέφεραν πως συχνά αγκαλιάζονται και φιλιούνται με τις συντρόφους τους, ήταν κατά μέσον όρο τρεις φορές πιο ικανοποιημένοι από τη σχέση τους σε σύγκριση με όσους είχαν περιορισμένες αγκαλίτσες.
 Για τις γυναίκες, όμως, αυτού του είδους η τρυφερότητα δεν επηρέαζε ιδιαιτέρως την ικανοποίηση από τη σχέση.
 Ωστόσο, άντρες και γυναίκες που ανέφεραν πως συχνά χαϊδεύονται, φιλιούνται κι αγκαλιάζονται, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν και πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

 Ένα άλλο εύρημα της μελέτης είναι πως για τις γυναίκες, το σεξ φάνηκε να βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου: όσες ήταν μαζί με τον σύντροφό τους επί 15 χρόνια ή περισσότερο, δήλωσαν μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτό.








 Πηγή : Web Only

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου